Advertisements
Home / Alb / A RINGJALLET FOSHNJA QE LIND E VDEKUR?

A RINGJALLET FOSHNJA QE LIND E VDEKUR?

Pyetje: Kisha nje pyetje per ju hoxh i nderuar. Nese nje femije lind i vdekur, a ringjallet ai ne boten tjeter ne ahiret? ALLAHU ju shperblefte me te mira e me xhenet dhe selamu alejkum.

Përgjigje: Alejkum selam!

Femijes i vjen shpirti ne muajin e katert, vetem atehere ai konsiderohet fetarisht si njeri. Per kete arsye edhe nese del para kohe, qofte edhe i vdekur me pas, dhe nena e tij e ka ndjere te gjalle, pra pas ketyre kater muajve, atehere i falet xhenazja , siç dihet kjo.

Sepse ai ishte qenie e gjalle me shpirt, dhe ky shpirt i eshte krijuar atij qe heret ndaj ka mundesi qe ai te ringjallet ne ahiret, përndryshe nëse atij nuk i ka ardhur shpirti por ka dale i vdekur para katër muajsh, ai nuk konsiderohet si qenie njerëzore fetarisht dhe nuk i falet xhenazja, dhe ndoshta nuk ka se si te ngjallet ne ahiret!

Gjithsesi, Allahu e di me se miri. Keto jane çeshtje qe i perkasin botes tjeter dhe sido qe te jete ngelen gajb dhe nuk eshte se kane ndonje vlere praktike per nje besimtar.

Advertisements

Check Also

Njihuni me 10 sëmundjet më të “dhimbshme” të njeriut

Guri në veshka dhe dhimbje koke, por jo vetëm. Këtu është lista e gjendjeve më …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.