Advertisements
Home / Alb / Pse toka nuk e thith gjakun e Kurbanit, a nuk është i lëngshëm?

Pse toka nuk e thith gjakun e Kurbanit, a nuk është i lëngshëm?

Një pyetje shkencore dhe fetare e cila ka te bej me gjakun.

Pse toka nuk e thith gjakun, a nuk është i lëngshëm?

Përgjigja e pyetjes
Pse nuk e pin toka gjakun?
Ka dy arsye:

Njëra shkencore dhe tjetra fetare

Arsyeja shkencore: Sepse grimcat e gjakut janë më të mëdha se poret e tokës, dhe kështu shkakton gjak të ngjizur, dhe fraksionet e tij synojnë trombocitet, dhe është e vështirë për poret e tokës thithjen e gjakut.

Arsyeja fetare: Masi që Kabili e mbyti vëllaun e tij Habilin e varrosi, erdh Ademi alejhi selam dhe pyeti për djalin e tij Habilin, i thanë se vëllau i tij e ka mbytur.

Tha: ku është gjaku?
Thanë: e piu toka.
U lut me zë të lartë duke thënë:
“Allahu e mallkoftë tokën që e ka pirë gjakun e djalit të Ademit”.
Prej asaj kohe i ndalohet tokës ta pin gjakun.

Përktheu Hoxhë Sinan Rushiti

Advertisements

Check Also

Njihuni me 10 sëmundjet më të “dhimbshme” të njeriut

Guri në veshka dhe dhimbje koke, por jo vetëm. Këtu është lista e gjendjeve më …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.